Brabant Intermodal realiseert dagelijks afvaart Antwerpen - Brabant (v.v.)

Brabant Intermodal start in samenwerking met Markiezaat Container Terminal en Pro-log een dagelijkse verbinding tussen de Haven van Antwerpen en Brabant

In samenwerking met Markiezaat Container Terminal en Pro-log zijn de partners van Brabant Intermodal vorige maand gestart met een dagelijkse bargeverbinding tussen de Brabantse terminals in Tilburg, Waalwijk, Oosterhout en Veghel, en de Haven van Antwerpen. Door het realiseren van deze dagelijkse verbinding, zijn de partners in staat nu ook hoogfrequente en betrouwbare intermodale diensten aan te bieden van en naar Antwerpen. Met de toenemende congestie in en om de Antwerpse haven, bieden de terminals hiermee een passend alternatief.

De containers van Brabant Intermodal worden geconsolideerd op de hub in Oosterhout of de Vossenberg terminal in Tilburg. Vanuit daar worden deze direct doorgevoerd naar Antwerpen door schepen van Pro-log. Omdat alle terminals van Brabant Intermodal hoogfrequent de hub terminal in Oosterhout of Tilburg aan kunnen doen, is de doorlooptijd van het transport kort en betrouwbaar.

 

Op de route van en naar Antwerpen passeert men de terminal in Bergen op Zoom, waar containers worden bijgeladen of gelost en de capaciteit op de schepen optimaal wordt benut. Ook ontstaan op deze wijze mogelijkheden lege containers onderling uit te wisselen, waardoor er minder lege containers worden vervoerd van en naar de zeehavens. Doordat

De opzet van deze hoogfrequente verbinding sorteert ook voor op de toekomst. Met de toekomstige uitbreidingen aan het Deurganckdok en de geplande komst van enkele P3 diensten naar de Haven van Antwerpen, zal het te vervoeren containervolume tussen Brabant en Antwerpen alsmaar toenemen.

Ook het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen heeft een belangrijke rol gespeeld in de realisatie van deze nieuwe dienst. Vorig jaar voerde het GemeentelijkHavenbedrijf Antwerpen een strategische achterlandanalyse uit om de suboptimale intermodale aanwezigheid van de haven van Antwerpen te versterken. Via een open projectoproep aan de uitgebreide havengemeenschap, konden externe partijen nieuwe of verbeterde spoor- en/of binnenvaartverbindingen voorstellen om de Antwerpse haven beter aan te sluiten op het netwerk van inlandterminals in Zuidoost-Nederland. Op die manier wil het Havenbedrijf de ontsluiting van de haven met haar kernachterland verder optimaliseren. Het is deze oproep waar Brabant Intermodal, Markiezaat Container Terminal en Pro-log duidelijk gehoor aan hebben gegeven.

Lees hier het officiële persbericht

 

Vorige